MANGO

DESCRIPCTION

Mango is native to India and has been cultivated for 6,000 years. In Ecuador it began its cultivation in 1880. Because of its exotic flavor, it is considered one of the finest fruits in the world. The Ecuadorian mango stands out for having a unique tropical flavor and smell, due to the privileged soil conditions. It can be red or yellow, depending on the variety.

HARVEST TIME

December.

JOBS  20.946


PRODUCTION (tons)  90.718


EXPORTS

United States - Canada - New Zealand - The Netherlands - Chile and 15 other countries.


Guayas

Superficie Plantada (ha)
20.382
Superficie Cosechada (ha)
19.472
Producción (t)
85.344

Los Ríos

Superficie Plantada (ha)
715
Superficie Cosechada (ha)
477
Producción (t)
2.097

Imbabura

Superficie Plantada (ha)
342
Superficie Cosechada (ha)
145
Producción (t)
1.009

El Oro

Superficie Plantada (ha)
334
Superficie Cosechada (ha)
182
Producción (t)
1.141

Carchi

Superficie Plantada (ha)
99
Superficie Cosechada (ha)
91
Producción (t)
456
  • Guayas

    Superficie Plantada (ha)
    20.382
    Superficie Cosechada (ha)
    19.472
    Producción (t)
    85.344
  • Los Ríos

    Superficie Plantada (ha)
    715
    Superficie Cosechada (ha)
    477
    Producción (t)
    2.097
  • Imbabura

    Superficie Plantada (ha)
    342
    Superficie Cosechada (ha)
    145
    Producción (t)
    1.009
  • El Oro

    Superficie Plantada (ha)
    334
    Superficie Cosechada (ha)
    182
    Producción (t)
    1.141
  • Carchi

    Superficie Plantada (ha)
    99
    Superficie Cosechada (ha)
    91
    Producción (t)
    456

 NUTRITIONAL INFORMATION

Contains: carbohydrates, protein, vitamin C, carotenoids, total polyphenols. It is a source of dietary antioxidants.