Soursop

DESCRIPTION

Soursop is a plant native to Tropical America and one of the first products introduced in the tropics of the old world. In Ecuador, four types of soursop varieties born by seeds are grown, which are classified into three general groups based on their sweet, semi-acid and semi-sweet taste. All varieties are grown between 0 and 500 meters above sea level.

HARVEST TIME

Every month.

JOBS  2.461


PRODUCTION (tons)  10.213


EXPORT


Guayas

Superficie Plantada (ha)
1.100
Superficie Cosechada (ha)
112
Producción (t)
251

Pichincha

Superficie Plantada (ha)
664
Superficie Cosechada (ha)
-
Producción (t)
-

Los Ríos

Superficie Plantada (ha)
362
Superficie Cosechada (ha)
362
Producción (t)
9.421

Esmeraldas

Superficie Plantada (ha)
353
Superficie Cosechada (ha)
27
Producción (t)
13

Santo Domingo De Los Tsáchilas

Superficie Plantada (ha)
187
Superficie Cosechada (ha)
3
Producción (t)
1
  • Guayas

    Superficie Plantada (ha)
    1.100
    Superficie Cosechada (ha)
    112
    Producción (t)
    251
  • Pichincha

    Superficie Plantada (ha)
    664
    Superficie Cosechada (ha)
    -
    Producción (t)
    -
  • Los Ríos

    Superficie Plantada (ha)
    362
    Superficie Cosechada (ha)
    362
    Producción (t)
    9.421
  • Esmeraldas

    Superficie Plantada (ha)
    353
    Superficie Cosechada (ha)
    27
    Producción (t)
    13
  • Santo Domingo De Los Tsáchilas

    Superficie Plantada (ha)
    187
    Superficie Cosechada (ha)
    3
    Producción (t)
    1

 NUTRITIONAL INFORMATION

Contains: protein, vitamins A, B1 and C, in addition to total polyphenols. Strengthens the immune system, protects the liver and gallbladder. The leaf extract is a powerful anti-carcinogen due to the cytotoxic effect.