Avocado

DESCRIPTION

Avocado is grown in the Andean Region between 1,800 and 2,500 meters above sea level. In Ecuador about 20 varieties are cultivated, among which the traditional and hass predominate. The pulp can be used to prepare high quality edible oils, margarines, guacamole, dehydrated, among others.

HARVEST TIME

February to March, and from August to September.

JOBS  20.497


PRODUCTION (TONS)  18.232


EXPORTS

Spain, Hong Kong, Italy, United States, Netherlands (Holland), two other countries.


Pichincha

Superficie Plantada (ha)
2.049
Superficie Cosechada (ha)
1.719
Producción (t)
7.452

Carchi

Superficie Plantada (ha)
1.998
Superficie Cosechada (ha)
1.411
Producción (t)
4.703

Imbabura

Superficie Plantada (ha)
1.112
Superficie Cosechada (ha)
427
Producción (t)
2.958

Tungurahua

Superficie Plantada (ha)
666
Superficie Cosechada (ha)
566
Producción (t)
2.988

Esmeraldas

Superficie Plantada (ha)
152
Superficie Cosechada (ha)
152
Producción (t)
31
  • Pichincha

    Superficie Plantada (ha)
    2.049
    Superficie Cosechada (ha)
    1.719
    Producción (t)
    7.452
  • Carchi

    Superficie Plantada (ha)
    1.998
    Superficie Cosechada (ha)
    1.411
    Producción (t)
    4.703
  • Imbabura

    Superficie Plantada (ha)
    1.112
    Superficie Cosechada (ha)
    427
    Producción (t)
    2.958
  • Tungurahua

    Superficie Plantada (ha)
    666
    Superficie Cosechada (ha)
    566
    Producción (t)
    2.988
  • Esmeraldas

    Superficie Plantada (ha)
    152
    Superficie Cosechada (ha)
    152
    Producción (t)
    31

 NUTRITIONAL INFORMATION

Contains: protein, total fat, carotenoids, potassium, phosphorus, vitamin A and E, antioxidant capacity. Increase the level of good cholesterol (HDL); protects damage from free radicals; It prevents diabetes and is not inflammatory.